Iluminatul in gradina se realizeaza prin instalarea cablajelor electrice pentru luminile din acel spatiu si a prizelor. Acestea se pot aprinde prin: senzori de miscare sau crepusculari, intrerupatoare sau telecomanda.

Pentru instalarea luminilor de gradina este necesara includerea anumitor sigurante cu disjunctor alocate gradinii in tabloul electric.

Amenajare gradina – factori de influenta

Atunci cand ne gandim sa iluminam gradina, trebuie sa tinem cont de anumite criterii!

Punctele de lumina: amplasarea punctelor de lumina in gradina este un criteriu esential. Pozitia luminii influenteaza efectul decorativ, dar si cel tehnic. Cu alte cuvinte, daca nu folosesti corpuri de iluminat cu protectie speciala pentru zonele cu umiditate ridicata, atunci ele nu ar trebui amplasate in apropierea piscinelor sau a bazinelor de gradina pentru a evita un scurtcircuit. Totodata, punctul de amplasare al luminii influenteaza vederea de ansamblu a gradinii.

Cum sa alegi sistemul de iluminat potrivit pentru amenajarea gradinii tale

Atunci cand alegi sa iti instalezi sisteme de iluminat pentru gradina sau cand apelezi la elementele decorative de lumina, trebuie sa iei in calcul scopul corpului de iluminat.

In sens general, exista 2 probleme pe care proprietarii unei gradini isi doresc sa le rezolve: aspectul practic si aspectul estetic. In cazul scopurilor practice, varianta recomandata este –  instalarea unui sistem special de iluminare a gradinii. Aceasta varianta se concretizeaza in cazul persoanelor care isi doresc sa evidentieze prin iluminat o anumita trecere prin gradina sau eventual partea exterioara de langa usa de la intrare. In alta ordine de idei, exista categorii estetice diverse in cazul dispozitivelor de iluminat in gradina (lampi cu led, lumini subacvatice). Prin intermediul unui astfel de corp de iluminat, se poate realiza o atmosfera placuta si intima. Accentuarea unor puncte de interes sau jocul de lumina-umbra pot crea, de asemenea, un ansamblu spatial care respecta principiile minime de decorare peisagistica.

Asadar, decizia de a instala un sistem de iluminat in gradina presupune o serie de factori practici si estetici. In functie de scopul principal, poti stabili alaturi de specialistii nostri care este metoda optima prin care iti vei amenaja gradina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.