Electrocasnicele si aparatele electronice reprezinta obiecte indispensabile oricarei locuinte. De aceea, functionarea instalatiei electrice este extrem de importanta. In cazul in care executarea unei astfel de instalatii nu este realizata de o echipa autorizata, pot aparea o multime de riscuri. Tot acest proces implica o planuire atenta si, bineinteles, respectarea protocoalelor si a standardelor de lucru. Pentru a te bucura de rezultate sigure si de succes, este important sa colaborezi cu o firma autorizata pentru instalatii electrice. In felul acesta, vei avea parte de beneficii o lunga perioada de timp.

Iata care sunt pericolele la care te poti expune daca lucrarile electrice sunt executate de personal necalificat!

Electrocutarea – un risc major

Electrocutarea face parte din categoria celor mai mari pericole ce pot aparea in urma unor lucrari electrice executate incorect. In cazul in care masurile de siguranta nu sunt luate la timp sau daca exista un moment de neatentie atunci cand este executata lucrarea, curentul electric poate produce rani si poate fi chiar fatal. Adesea, aceste efecte negative apar din cauza conectarii necorespunzatoare a firelor sau a expunerii acestora fara a fi izolate.

Improvizatiile, o solutie de moment, un pericol pe termen lung

Cu toate ca o persoana fara prea multa pregatire poate reusi sa duca la bun sfarsit executarea unei lucrari electrice, asta nu inseamna ca se poate bucura si de siguranta. Lipsa cunostintelor in privinta standardelor cunoscute de electricienii autorizati poate conduce la o lucrare finalizata necorespunzator. Problemele vor fi si mai vizibile in momentul in care iti vei planifica modificarea circuitelor.

Mai mult decat atat, daca vei avea in plan sa-ti pui locuinta la vanzare, potentialii cumparatori pot solicita verificarea instalatiilor electrice, iar daca acestea nu vor fi in conformitate cu standardele aflate in vigoare, sansele ca ei sa o achizitioneze vor scadea. Explicatia consta in faptul ca schimbarea unei astfel de instalatii presupune costuri considerabile.

Incendiile

Complexitatea lucrarilor electrice este incontestabila. Inainte de a incepe lucrarea propriu-zisa, trebuie sa stii care sunt materialele necesare, cum trebuie sa functioneze circuitul electric, cum si unde sa amplasezi sigurantele si asa mai departe. Atentie! Doar o singura greseala in privinta circuitului si incendiul poate aparea intr-o secunda. Mai mult decat atat, utilizarea unor material nepotrivite poate avea aceleasi efecte devastatoare. Adesea, circuitele electrice sunt producatoare de incendii din cauza lucrarilor executate incorect. Nu te expune riscurilor si alege siguranta!

Beneficiile colaborarii cu o echipa de electricieni autorizati

  • Experienta isi pune amprenta asupra fiecarui proiect;
  • Raportul calitate-pret este excelent – de ce sa platesti la fel pentru un serviciu mai putin calitativ?
  • Siguranta in timpul lucrarii si pe termen lung.

Asadar, daca ai in plan un proiect ce presupune executarea unor lucrari electrice, nu ezita sa apelezi la echipa noastra de specialisti. Iti stam la dispozitie cu toate informatiile necesare!

Leave a Reply

Your email address will not be published.